A válogatott legeredményesebbje volt a korábbi győri játékos

A válogatott legeredményesebbje volt a korábbi győri játékos

  • Post category:Hírek

Pőcze Panna a Győri Vízisport Egyesületnél kezdett el vízilabdázni, nemrég pedig megkapta első válogatott meghívóját is.

 

A női vízilabda Világliga spanyolországi szuperdöntőjében a magyar válogatott ezüstérmet szerzett. Bíró Attila tanítványai a nyári, nem túl sikeres Európa-bajnokság után – az olimpiai bronzérmes válogatott csak ötödik lett Splitben – ezúttal remekül szerepeltek végig a tenerifei tornán, hiszen az elődöntőben legyőzték a világ- és olimpiai bajnok Egyesült Államokat, a fináléban pedig ötméteresekkel maradtak alul a házigazda Spanyolországgal szemben.

A válogatottban ott volt Pőcze Panna, aki Győrben kezdett vízilabdázni, jelenleg pedig a Ferencváros játékosa. A 20 éves vízilabdázónak ez volt az első felnőtt világversenye, és teljesítményével bizonyította, hogy a legjobbak között a helye. A döntőben három góljával a mieink legeredményesebb játékosa volt. Az ötméteres-párbaj során nem volt a lövők között, azt már a medence széléről izgulta végig.

„Összességében azt gondolom, remek teljesítményt nyújtottunk. Napról napra egyre jobban játszottunk, és negyvennyolc, sőt, huszonnégy órán belül is képesek voltunk két kemény meccset sikerrel megvívni” – kezdte Pőcze Panna, aki nagyon jól érezte magát a válogatottban.

„Jól éltem meg ezt az egészet, a lányokon nagyon érződött, hogy bizonyítani akarnak az EB után, hogy megmutassák, ott vagyunk a legjobbak között. Sokat számított Keszthelyi-Nagy Rita visszatérése. Végig kiváló volt a hangulat, érezni lehetett, hogy ezúttal bármire képesek vagyunk. Én ezt az egészet nagyon jól éltem meg, élveztem a játékot, és örülök, hogy jól is ment a játék. A legnehezebb meccsnek az amerikaiak ellenit tartom, főleg fejben volt az, hogy elhiggyük, hogy képesek vagyunk őket legyőzni. Ehhez az is kellett, hogy csak magunkra figyeljünk, ne azt nézzük, hogy kik vannak a másik csapatban” – folytatta Panna, aki örült a döntőben lőtt három góljának is.

„Boldog voltam, hogy hozzá tudtam tenni a csapat teljesítményéhez” – tette hozzá.

Pőcze Panna a kezdetekről is beszélt, elárulta: először nem is gondolt arra, hogy ő valaha vízilabdázik majd.

„Apukám találta ki a bátyámnak, hogy próbálja ki a pólót. Sokszor én is elkísértem őket az edzésre, majd egyszer csak szóltak nekünk, hogy szervez a klub lánycsapatot is, kérdezték, lenne-e kedvem kipróbálni. Viszont akkor még úszni sem tudtam, de végül igent mondtunk, és az úszásoktatással együtt a vízilabdás karrierem is elkezdődött” – mesélte a fiatal játékos, aki eleinte inkább a társaság, a hangulat miatt járt edzésekre.

„Később persze az edzéseket is megszerettem, egyre jobban is ment a játék. Olyannyira, hogy akkori edzőm, Vogel Zsolt jelezte, hogy a fejlődésem szempontjából érdemes lenne egy felnőttcsapathoz kerülnöm. Végül a Fradi keresett meg, ami meglepett, de nagyon örültem. Szerettem Győrben játszani, de akkor itt nem tudtam volna olyan ütemben előrelépni. Teljesen nem szakadtam el azonban a győri csapattól, mert kettős igazolással visszajátszottam az utánpótláscsapatba, majd Zsolt bá szólt, hogy szükség lenne rám az ob I/B-ben is, ugyanis szeretnének feljutni. Nem is volt kérdés, hogy játsszam, nagyon boldog voltam, hogy nekem is volt szerepem a sporttörténelmi sikerben, és örülök, hogy a győri csapat már a második évét játssza az élvonalban” – mondta Pőcze Panna.

Visszatérve a válogatotthoz: a győri nevelésű játékos elárulta, hogy Bíró Attila elégedett volt a csapat – így az ő – munkájával, játékával, de a folytatásról még nem esett szó.

„Most újra a klubcsapat az első, folytatódik a bajnokság, fontos meccsek lesznek a BL-ben, a Magyar Kupában, ott szeretnék jól teljesíteni, és akkor remélem, nem marad el az újabb válogatott meghívó sem” – mondta végezetül a játékos.