A harmadik meccsre maradt a döntés

A harmadik meccsre maradt a döntés

GYVSE-UNI Győr–Tatabánya 7–9 (2–0, 1–2, 2–4, 2–3)
Győr, női ob I, rájátszás a 9. helyért, 2. mérkőzés, 150 néző. V.: Juhász, Ádám.

GYVSE: Horváth A. – Farkas, Fráter, Horváth D., Vaszari 1, Török 3, Antalóczy, Huszti V., Huszti D, Németh V., Kiss A., Dróth 1, Kurucz 2, Torma. Edző: Vogel Zsolt.

Tatabánya: Sós – Zantleitner H., Zantleitner N. 2, Zink 1, Orbán 3, Zöld, Gresó, Sóti, Rajna, Cser, Szedlák 3, Bozsó, Kovács J., Marsi. Edző: Bicskei Péter

Szerdán úgy ért véget az első meccs, hogy az utolsó negyedben nem esett gól. A második találkozó is hasonlóan kezdődött, a tét látszott a két csapaton, mindegyik elég ideges volt a kapuk előtt. Dróth révén azért sikerült előnyt szerezni, és míg Torma Luca lehúzta a rólót a kapunk előtt, a negyed hajrájában egy megúszás után Török megduplázta az előnyünket.
A második szakasz tatabányai góllal indult, majd Török mesterien emelt a kapu hosszú oldalába, visszaállítva ezzel a kétgólos különbséget. A folytatásban jól védekeztünk, sokszor lövésig sem jutottak a vendégek. Hogy ne dőlhessünk hátra, a félidő vége előtt másfél perccel újra betalált a Tatabánya, a legvégén egy emberelőnyből a kapufát találtuk el, így egy gól volt az előnyünk az utolsó két negyed előtt (3–2).
A harmadik nyolc perc elején ötmétereshez jutottunk, amit Kurucz magabiztosan váltott gólra. Egy szép átlövésből elért góllal kapaszkodott megint az ellenfél, mely kihasználva egy emberelőnyt, a negyed közepe felé kiegyenlített, sőt, a vezetést is átvette (4–5). Kurucz újabb ötméteresből egyenlített – necces lövés volt, de a lényeg, hogy gólt ért –, majd kétszer is a kapufa segített ki bennünket. A negyed legvégén a Tatabánya használt ki egy emberelőnyt, így 5–6-ról vághattunk neki a zárószakasznak.
Rosszul kezdődött ez a nyolc perc, egy ötméterest értékesítettek a vendégek. Utána mi lőttünk kapufát, pedig emberfórban voltunk. Vaszari gólja nagyon kellett kevesebb mint hat perccel a vége előtt. Sajnos hamar visszaállt a kétgólos különbség, sőt, Zink távoli, nem túl erős lövése is becsúszott a kapunkba, elúszni látszott a hajó (6–9). Siettetni kellett a támadásokat, ebbe pedig sok hiba csúszott, így nem sikerült felzárkóznunk.

A döntés a harmadik mérkőzésre maradt Tatabányán.

Vogel Zsolt: – Ellenfelünk a lélektani fordulópontot jól használta ki. Időnként megremegett a kéz, elbizonytalanodtunk, emiatt vesztettünk. A harmadik meccsen is hasonló játék várható, most még nehéz megmondani, ki nyeri a végső küzdelmet.
Zantleitner Krisztina: – Mindkét csapat nagyot küzdött. Most is jobban kezdtek a győriek, mikor rendeztük a sorokat, meg tudtuk fordítani a mérkőzést.
Horváth Anna: – Jól kezdtünk, de a végén begörcsöltünk, elizgultuk a helyzeteket, lélektanilag pedig fölénk tudott kerekedni a Tatabánya.
Orbán Boglárka: – Szerettük volna kiharcolni a harmadik meccset, a szívünk vitt előre bennünket, és ennek köszönhetően nyertünk.